MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Gazi Anadolu Lisesi

Nusaybin Gazi Anadolu Lisesi

ÇATALÖZÜ MAH. ÇATALÖZÜ SOKAK NO 86 NUSAYBİN / MARDİN
Vizyon
Okulumuzun temel eğitim politikası; öğrenci merkezli, aile ve toplumun taleplerine cevap veren bir eğitim kurumudur. Öğrencilerimizin matematik problemlerini çözmelerinin dışında karşılaştıkları sorunların çözümünde matematiği kullandıkları,okuduklarını anlayan ,yorumlayan,sebep ve sonuç ilişkisi kuran bireyler yetiştirmektir. Okulumuzun öğrencileri düşünen ,bilgi üreten,sorunlarını çözen,bireysel çalışmalarını paylaşan,kendilerinin bir değer olduğunu bilen,çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen geleceğe güvenle bakan mutlu öğrenciler olarak görmektedirler. Okulumuzun öğretmenleri; çağdaş eğitim öğretim stratejileri,etkili öğretim yöntemlerini kullanan , öğretirken öğrenen ,işini seven çağın gerektirdiği değişim ve dönüşümü örgütle birlikte yeniden öğrenen,ihtisas sahibi öğretmenlerdir. Okulumuzun eğitim yönetmeni; Yetkileri ile değil etkileri ile eğitimi ve öğretimi planlayan ,demokratik ve katılımcı bir yönetim sergileyen bir eğitim örgütü lideridir.
Misyon
Biz, Türk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, bütün öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini sağlamak, onların; kendilerine güvenen, bilgiye ulaşıp kullanabilen, özgüvenli, becerili, sorumluluk alabilen, iletişim kurabilen, öğrenmeyi öğrenmiş, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, planlı, programlı çalışabilen, becerileri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlanabilen, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş bireyler yetiştirmek ve bu bireyleri topluma kazandırmak için varız.
08.00-15.05
Kalorifer(Kömür)
İngilizce Almanca
Şehiriçi ulaşım araçları
Servis Bilgisi
Taşımalı eğitim kapsamında köylerden 14 araç ile 163 öğrenci, ilçe merkezinden 10 özel servis aracı ile 185 öğrenci taşınmaktadır.
İlçe Merkezin uzaklık 3km
Okulumuzun Basketbol Futbol Volaybol Taekwondo ve Rafting Takımları vardır.
Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiştir.